Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. За нелегален обществен превоз на пътници – до 10 г. затвор

Общество

За нелегален обществен превоз на пътници – до 10 г. затвор

Снимка:

От левицата остро се противопоставиха на промените

До 10 години затвор за извършителите на нелегален обществен превоз на пътници, приеха депутатите.

При обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или лиценз, законът предвижда затвор от 2 до 5 години, а моторното превозно средство се отнема в полза на държавата.

Когато се установи нелегален превоз на две или повече лица, наказанието за нарушителите е лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5 до 15 хил. лв., като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния, гласят новите текстове, приети от парламента.

От левицата остро се противопоставиха на промените, тъй като социалистите поставиха под съмнение целта на законодателя, че с така записаните поправки ще се постигне ограничаване на нелегалните обществени превози. Те обвиниха управляващите, че са поели ангажименти към транспортния бранш и искат да ги прокарат на всяка цена без за последните години да са хванали и един превозвач на нерегламентирани превози.

Стигна се до остри забележки към председателстващия пленарното заседание Валери Симеонов, че цензурира изказванията на опозицията, а лидерът на НФСБ бе категоричен, че взима думата на опозицията, защото не говори по същество.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още