Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. За обсъждане: Таван за броя шофьорски изпити и дигиталиация на обучението

Общество

За обсъждане: Таван за броя шофьорски изпити и дигиталиация на обучението

За обсъждане: Таван за броя шофьорски изпити и дигиталиация на обучението - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на транспорта и съобщенията публикува за обществено обсъждане промените

Министерството на транспорта и съобщенията публикува за обществено обсъждане промени в Наредба №37 и Наредба №38, регламентиращи условията и реда за обучението и изпитите на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС. Наредбите са публикувани в Портала за обществени консултации на Министерския съвет – https://strategy.bg/

Основните изменения са свързани с надграждане и подобряване функционалностите на информационната система за обучението и изпитите на ИА „Автомобилна администрация“. Голяма част от дейностите, свързани с обучението на водачите ще бъдат дигитализирани, включително учебните дневници и картони, като по този начин от една страна значително ще се намали административната тежест за учебните центрове, а от друга – повиши ефективността на контрола, осъществяван от служителите на агенцията.

Достъп до информационната система ще имат и кандидатите за водачи, като те ще могат да се информират по този начин за етапа на проведеното им обучение по теория и практика, както и за взетите часове и др.

Измененията предвиждат кандидатите за водачи да се явяват на теоретичен или практически изпит не повече от четири пъти в рамките на шест месеца от приключване на съответното обучение. При неуспешно полагане на изпита в посочения срок, кандидатът ще преминава ново обучение. Отпада задължението за полагане на вътрешен теоретичен и практически изпит.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати