Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. За природата: Над 100 души на поход в Банкя

Общество

За природата: Над 100 души на поход в Банкя

Снимка:

Участниците отбелязаха инициативата „Часът на земята“

Над 100 души се включиха в поход по екопътека „Пътека на здравето“ в район Банкя. Събитието беше организирано от ГЕРБ-София.

„Всеки гражданин е посланик на зелените политики на столицата. Опазването и пълноценното използване на природните ресурси е наша обща кауза като столичани“, каза Татяна Георгиева, координатор на ГЕРБ в 25 МИР и председател на Постоянна комисия за децата, младежта, спорта и туризма в СОС. Структурите на 25 МИР в ГЕРБ-София дариха паркова мебел за отдих на многобройните природолюбители, които посещават живописната екопътека в район „Банкя“.

Участниците в похода отбелязаха инициативата „Часът на земята“, която тази година се провежда под мотото „Свържи се с природата“. Глобалната кампания ангажира все повече хора и акцентира, че природата е споделена отговорност на обществото ни. „Ние ежедневно прилагаме добри „зелени“ практики в работата си“, допълни Татяна Георгиева.

Активната обществена позиция е важна за ГЕРБ-София, затова срещите с граждани продължават на различни теми, сред които: популяризиране на „зелените“ идеи чрез облагородяване на екопътеки в столични райони, кампания по доброволно кръводаряване, велопоходи в градска и извънградска среда, участие в инициативи за популяризиране на четеното сред малки деца и др.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема