Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. За седмица 17 глобени в столичния градски транспорт, че са без маска

Общество

За седмица 17 глобени в столичния градски транспорт, че са без маска

Снимка:

Проверени са над 750 превозни средства

Двама пътници с маски, които не са били поставени правилно са били заловени при съвместна проверка в столичния квартал Красна поляна. Проверките са всекидневни и на различни места в града, заяви пред БГНЕС директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев. „От 2 до 8 април са проверени над 750 превозни средства от съвместните екипи на ЦГМ и полицията.

Всеки ден по този начин в столицата работят 7-8 екипа в зависимост от ресурса, който може да отпусне полицията“, заяви директорът на ЦГМ Димитър Дилчев. Той добави, че над 14 000 пътници са били санкционирани заради липса на превозен документ и 17 за неносене на маски през изминалата седмица.

Хората продължават да не използват толкова, колкото преди градския транспорт. 

„Информацията от последните няколко дни е, че пътниците продължават да бъдат под половината, на това което са били в обичайните дни преди пандемията. Наблюдава се съвсем леко увеличение, когато учениците тръгнаха“, коментира той и посочи, че отдава спадът на затворените училища, университети и хората, които работят от вкъщи.

Станислав Станков, който е организатор контрол в дружеството от началото на годината досега са съставени 58 акта, 83 полицейски протокола и 4 полицейски разпореждания на пътници, които неносят маска в градския транспорт.

„За този период са проверени 5032, линиите, проверени от съвместните екипи са 1289. Глобата за неносене на маски по Закона за здравето е 300 лв.“, посочи той.

Според Дилчев тикет системата вече работи, но през май месец се очаква да бъдат пуснати още функционалности от нея.  

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още