Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. За шофьорите: Зелена карта при влизане във Великобритания и Северна Ирландия от догодина

Общество

За шофьорите: Зелена карта при влизане във Великобритания и Северна Ирландия от догодина

За шофьорите: Зелена карта при влизане във Великобритания и Северна Ирландия от догодина - Tribune.bg
Снимка:

Шофьорите вече трябва да носят сертификат ''Зелена карта'' при влизане във Великобритания и Северна Ирландия от следващата година, съобщиха от Комисията за финансов надзор (КФН).

На 01.02.2020 г. Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия напусна Европейския съюз чрез Споразумение за оттегляне. В съответствие със Споразумението правото на ЕС продължава да се прилага за Обединеното кралство и на територията му до 31.12.2020 г.

От началото на 2021 г. сертификатът на всички автомобили с регистрационни номера от държава – членка на ЕС и Европейското икономическо пространство продължава да е валиден и за Великобритания, тъй като тя остава член на системата. Задължително е обаче водачите от България да разполагат и със сертификат ''Зелена карта'', а не само със стикера при влизане в страната. Сертификатът се издава заедно с полицата по задължителната застраховка ''Гражданска отговорност'', без допълнителни такси за ползвателите на застрахователната услуга.

Образец на новия вариант ще бъда въведен на 1 януари 2021 г., тези по действащия в момента такъв обаче ще продължат да бъдат валидни, допълват от КФН.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети