Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. За чист въздух: Фандъкова предлага да се криминализира горенето на гуми

Общество

За чист въздух: Фандъкова предлага да се криминализира горенето на гуми

За чист въздух: Фандъкова предлага да се криминализира горенето на гуми - Tribune.bg
Снимка:

Представители от БСП насаждат обществено напрежение чрез заблуди и фалшиви новини

Горенето на гуми и кабели да бъде криминализирано. Това смята да предложи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Този тип изгаряне значително замърсява въздуха, а глобите са се оказали неефективна мярка, отчете кметът пред БНТ. Два са основните източника на замърсяване на въздуха - трафикът и битовото отопление, припомни тя.

Като други мерки за борба с лошото качество на въздуха в столицата, тя очерта закупуването и въвеждането в експлоатация на нови автобуси с електрически или газови двигатели. Първите 20 електробуса са пристигнали в София, като до 1 декември ще бъдат пуснати в движение, заедно с още 60 нови автобуса на природен газ, а до края на годината се очакват още 20, обясни Фандъкова.

Столичният кмет коментира и ремонтите в София.

„Няма да се плати нито лев за лошо свършена работа“, увери кметът. И допълни, че в момента се изпълняват едни от най-мащабните и най-дълго обсъжданите проекти за ремонти. В комисиите и журито за тях са присъствали архитекти и общински съветници, както и граждани. Проектите са сложни, заради което са затруднили ежедневието на столичани, обясни Фандъкова. Хората разбират, но е трудно, шумно, прашно, допълни тя. Кметът добави, че няма как да се модернизира градът без тези усилия.

По думите й ситуацията се използва от опоненти. „Предстоят местни избори, предизборната кампания отдавна вече започна“, обясни кметът. И допълни, че в общественото пространство се тиражират заблуди и фалшиви новини. За пример тя даде слухът, че градината „Кристал“ ще бъде запълнена. "На нас ни се налага всеки ден да опровергаваме и да обясняваме", допълни тя.

"Нека си припомним какво представляваха тези зони само преди месеци", каза тя.

Според столичния кмет зад част от общественото напрежение стоят „организирани представители от БСП“ и „някои от партиите в дясно“.

"Задачата ни е да не спираме развитието на града, да не се плати нито лев за лошо свършена работа", допълни Фандъкова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още