Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заболеваемостта от COVID на двуседмична база е най-висока в София-град и още пет области

Общество

Заболеваемостта от COVID на двуседмична база е най-висока в София-град и още пет области

Заболеваемостта от COVID на двуседмична база е най-висока в София-град и още пет области - Tribune.bg
Снимка:

В София-град и пет области в страната има най-висока заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести към 30 януари т.г., публикувани днес.

В София-град заболеваемостта от коронавирусна инфекция към 30 януари е била 2549 на сто хиляди души, в област Благоевград - 2262 на сто хиляди, в Софийска област - 2105 на сто хиляди, в област Стара Загора - 2062 на сто хиляди, в област Перник - 2001 на сто хиляди, в област Бургас - 2000 на сто хиляди.

Най-малко регистрирани случаи на COVID-19 към 30 януари е имало в област Кърджали - 514 на сто хиляди, и в област Разград - 580 на сто хиляди души.

Заболеваемостта от коронавирусната инфекция в България на 14-дневна база към 1 февруари е 1755 на сто хиляди души, показват още данните.

Според картата на епидемичната обстановка по региони, която е разделена на пет региона, само областите Силистра, Добрич, Варна, Разград, Шумен и Търговище са във втори етап по заетост на леглата за интензивно лечение в болниците. Предстои регионът да премине в трети етап, в който се намират и останалите четири региона на страната.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати