Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зачестяват случаите на COVID-19 сред ученици и преподаватели, няма да се затварят училища

Общество

Зачестяват случаите на COVID-19 сред ученици и преподаватели, няма да се затварят училища

Снимка:

Има заразени в София, Стара Загора, Русе, Бургас и Ловеч

Все повече случаи на поставени под карантина заради COVID-19 ученици и преподаватели. Има заразени в  София, Стара Загора, Русе, Бургас и Ловеч. Двама ученици в Сливен и Монтана са поставени под карантина заради това, че са имали контакт със заразени членове на семейството си.

Бургас 

От днес по домовете си ще останат ученици в VIII клас от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в морския град, след като едно дете е с коронавирус, предава Би Ти Ви. Снощи директорът е уведомил родителите, че се преминава към онлайн обучение, докато всички минат през тестове. Ако те са с  отицателни резултати ще може децата са продължат с присъственото учене в гимназията. 

София

В столичното 55 СУ "Петко Каравелов" ситуацията вече е спокойна - осем остават заразените учители, започна и тестването на контактните деца. Учебните занятия продължават всички класове, освен контактните на заразените учителки. Очаква се учениците да се върнат обратно в час от понеделник.

Русе 

Цяла паралелка е под карантина заради заразен ученик от Математическата гимназия в града, изолирано е дете и от друг клас. На този етап тяхното обучение преминава онлайн.

Ловеч

Здравните власти в Ловеч потвърдиха за случай на заразен учител - той не е имал контакти с децата, защото симптомите му са се проявили преди първия учебен ден, но е контактувал със седем учители. Всички те са карантинирани и се тестват, а ако са положителни - класовете, в които преподават, ще преминат към онлайн обучение.

Стара Загора 

Няма новозаразени преподаватели и ученици, след като вчера стана ясно, че трима педагози от VI ОУ "Св. Никола" са дали положителни проби за COVID-19. Директорът на училището Дарина Гайдарова заяви, че колегите ѝ не са идвали в учебното заведение и не са имали контакт с учениците. В същото време от  РЗИ- Стара Загора съобщиха, че зсега не се налага масово тестване в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Там бяха карантинирани 39 ученици. Причината - единадесетокласник, който е с положителна проба на COVID-19. Ако се появят симптоми у учениците, ще се предприемат съответните мерки. От училището имаъ готовност за обучение в електронна среда.

Михайлова: Нямаме намерение да затваряме училища 

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова увери, че няма да бъдат затваряни училища. В интервю за Би Ти Ви тя каза, че ситуацията е динамична и са в готовност при нужда да се превключи на онлайн лежим.  Училището трябва да създаде условия за максимално безрискова и безопасна среда, посочи още Таня Михайлова. По думите й, при излизане на паралелка за обучение в електронна среда, учебният ритъм няма да се губи.   

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още