Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зачестяват случаите на COVID-19 сред ученици и преподаватели, няма да се затварят училища

Общество

Зачестяват случаите на COVID-19 сред ученици и преподаватели, няма да се затварят училища

Зачестяват случаите на COVID-19 сред ученици и преподаватели, няма да се затварят училища - Tribune.bg
Снимка:

Има заразени в София, Стара Загора, Русе, Бургас и Ловеч

Все повече случаи на поставени под карантина заради COVID-19 ученици и преподаватели. Има заразени в  София, Стара Загора, Русе, Бургас и Ловеч. Двама ученици в Сливен и Монтана са поставени под карантина заради това, че са имали контакт със заразени членове на семейството си.

Бургас 

От днес по домовете си ще останат ученици в VIII клас от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в морския град, след като едно дете е с коронавирус, предава Би Ти Ви. Снощи директорът е уведомил родителите, че се преминава към онлайн обучение, докато всички минат през тестове. Ако те са с  отицателни резултати ще може децата са продължат с присъственото учене в гимназията. 

София

В столичното 55 СУ "Петко Каравелов" ситуацията вече е спокойна - осем остават заразените учители, започна и тестването на контактните деца. Учебните занятия продължават всички класове, освен контактните на заразените учителки. Очаква се учениците да се върнат обратно в час от понеделник.

Русе 

Цяла паралелка е под карантина заради заразен ученик от Математическата гимназия в града, изолирано е дете и от друг клас. На този етап тяхното обучение преминава онлайн.

Ловеч

Здравните власти в Ловеч потвърдиха за случай на заразен учител - той не е имал контакти с децата, защото симптомите му са се проявили преди първия учебен ден, но е контактувал със седем учители. Всички те са карантинирани и се тестват, а ако са положителни - класовете, в които преподават, ще преминат към онлайн обучение.

Стара Загора 

Няма новозаразени преподаватели и ученици, след като вчера стана ясно, че трима педагози от VI ОУ "Св. Никола" са дали положителни проби за COVID-19. Директорът на училището Дарина Гайдарова заяви, че колегите ѝ не са идвали в учебното заведение и не са имали контакт с учениците. В същото време от  РЗИ- Стара Загора съобщиха, че зсега не се налага масово тестване в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Там бяха карантинирани 39 ученици. Причината - единадесетокласник, който е с положителна проба на COVID-19. Ако се появят симптоми у учениците, ще се предприемат съответните мерки. От училището имаъ готовност за обучение в електронна среда.

Михайлова: Нямаме намерение да затваряме училища 

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова увери, че няма да бъдат затваряни училища. В интервю за Би Ти Ви тя каза, че ситуацията е динамична и са в готовност при нужда да се превключи на онлайн лежим.  Училището трябва да създаде условия за максимално безрискова и безопасна среда, посочи още Таня Михайлова. По думите й, при излизане на паралелка за обучение в електронна среда, учебният ритъм няма да се губи. 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати