Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Заедно с теб“: За какво се бунтувате? За това, че ще останете живи ли?

Общество

„Заедно с теб“: За какво се бунтувате? За това, че ще останете живи ли?

Снимка:

Призоваваме гражданите да бъдат отговорни, да спазват мерките, апелират пациентските организации

Пациентски организации „Заедно с теб“ категорично подкрепят Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и институциите за въведените противоепидемични мерки и извънредно положение. Това се посочва в тяхна позиция и се отправя призив да се спазват мерките срещу разпространението на COVID-19.

„За какво се бунтувате? За това, че ще останете живи ли?“ – питат от „Заедно с теб“ недоволните срещу мерките.

Пациентски организации подчертават, че до момента в България няма ескалация на заболелите именно заради наложената социална изолация.

„Затова въпреки недъзите на здравната ни система, тя се справя с лечението“, се посочва още в позицията.

„Заедно с теб“ призовават да спазваме всички мерки за физическа дистанция, изолация и носенето на маски. От там посочват, че това е наша отговорност към пациентите с хронични заболявания, сред които и много деца, към възрастните ни родители, към близките ни и към фармацевтите и медиците, които рискуват здравето си, за да ни лекуват.

Те са категорични, че ако сега нарушим мерките, усилията ни досега ще останат напразни.

„Нека бъдем търпеливи! И това ще мине! Призоваваме гражданите да бъдат отговорни, да спазват мерките, особено сега когато предстоят светли християнски празници. Нека носим вярата в сърцата си и благодарим, оставайки вкъщи. Останете вкъщи, бъдете отговорни!“, апелират от „Заедно с теб“.  

 

 


Коментари (3)

Дарина “Малък но много прост народ”!!!Това е и си заслужава съдбата!Цял свят разбра,че трябва да се спазват правила само тъпите и нахални българи НЕ!!Не цигани,а всякакви наглеци с децата си мерат улиците но за пари от държавата са първи!На такива нищо и да се оправят.Глоби и само глоби!Когато на тези същите им пострада джоба ще се осъзнаят!
11.04.2020 15:14 / Отговор
Видяхте ли Снимките от женския пазар в София? Категорично отказвам с моите пари, здравни вноски, да се лекуват тези хора. Моля, НОШ, затворете пазарите
11.04.2020 16:13 / Отговор
Носталгия Учудващо бързо забравиха,как се живееше през Соца.НИЩО не беше разрешено,НИЩО.До Петрич не можеше да отидеш,без да има вируси,бактерии,микроорганизми...Само социализъм имаше обилно.Всички ревящи за правата си сега,спомнете си,не се ослушвайте!Носталгията ви е много избирателна.
11.04.2020 21:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още