Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Захариева: Правата на българите след Брекзит ще бъдат гарантирани

Общество

Захариева: Правата на българите след Брекзит ще бъдат гарантирани

Захариева: Правата на българите след Брекзит ще бъдат гарантирани - Tribune.bg
Снимка:

Лично Мей е уверила Борисов, че ще се зачитат правата на всички граждани

Правата на българските граждани във Великобритания ще бъдат защитени след Брекзит. Това заяви пред БНТ външният министър Екатерина Захариева. Тя се надява все пак да бъде постигната сделка за излизането на Великобритания от Общността.

"Всички се надяваме да няма вариант без сделка, но така или иначе времето ни притиска. Когато започнахме разговорите, мислехме, че имаме достатъчно време, но ето, че дойде ноември, бяхме си дали краен срок до октомври. В това споразумение, това, което е договорено, са правата на европейските граждани във Великобритания и правата на британците в ЕС. Няма за какво да се притесняват българите там. Лично Мей е уверила Борисов, че ще се зачитат правата на всички граждани, включително и на българите във Великобритания. И ние имаме интерес от това тук, защото миналата година с 25% са се увеличили туристите от Великобритания", обясни външният министър. 

Посолството е подготвено да направи разяснителна кампания, както и да се развият преговорите.

Тя коментира и предстоящия вот на недоверие към правителството.

"Това е демократична процедура, очевидно се прави за публичното пространство. Самите вносители казаха, че знаят, че правителството ще оцелее, дано да се чуят нови идеи за реформи, поне нещо позитивно, надявам се да има смислен дебат, но малко се съмнявам", коментира Захариева.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети