Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Закъсняла спешна помощ? Мъж почина в добричко село, съседи и полицаи му оказали първа помощ

Общество

Закъсняла спешна помощ? Мъж почина в добричко село, съседи и полицаи му оказали първа помощ

Закъсняла спешна помощ? Мъж почина в добричко село, съседи и полицаи му оказали първа помощ - Tribune.bg
Снимка:

Медицинският надзор започна проверка, след като мъж почина заради закъсняла линейка в добричкото село Рогачево, съобщава БНТ. Той е колабирал в колата си, а съседи и полицаи му оказали първа помощ. Според тях линейката се е забавила поне с половин час, а фелдшерът не е бил подготвен да се справи със ситуацията. Ще бъдат проверени Центърът за спешна медицинска помощ– Добрич, неговият филиал и многопрофилната болница в Балчик.

Ивайло Василев видял съседа си, захлупил лице върху волана на колата. "Позвъних на 112 втори път, като обясних, че човекът е в доста лошо състояние, помолих за спешна помощ. През това време човекът колабира, сложихме го да легне тук на земята и започнах да му правя сърдечен масаж и изкуствено дишане", каза Ивайло Василев.

От спешния филиал в Балчик не желаят да застават пред камерата на телевизията, докато не приключи проверката, но съобщиха, че сигналът е получен в линейката в 16.23 часа и екипът е бил на място на 15-ата минута. Записът от второто позвъняване на Василев сочи друго - то е било в 16,41 ч.

"Слезе медицинско лице – една жена, клекна до човека и започна с една ръка, с 3 пръста да прави сърдечен масаж. Попитах я: Какво правиш? Тя ми каза: Толкова мога. И аз й казах: Ами добре, дръпни се, ще продължа аз. Вкарахме го в линейката и тогава пак я попитах: Ще се справиш ли сама или да се качвам и аз? И тя ми каза: качи се и ти", каза Ивайло Василев.

Началникът на Спешното отделение съобщи, че колежката му на място е установила мъж без пулс и сърдечна дейност. Василев твърди обаче, че пострадалият е бил жив, докато го транспортират до Балчик.

"Въпросът е, че се мъчехме да правим нещо, а тя не правеше нищо. И ако е била констатирана смъртта тука, защо не каза: Той е починал, няма смисъл", каза Ивайло Василев.

Спешният център в Балчик разполага само с щат и половина за лекари и трима фелдшери. Във фаталния ден, екипът се е прибирал от друг спешен случай.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Спешна помощ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати