Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Закъсняло: Проверяват сечта в Царево пет години назад

Общество

Закъсняло: Проверяват сечта в Царево пет години назад

Закъсняло: Проверяват сечта в Царево пет години назад - Tribune.bg
Снимка:

„Проверяват сечта в района на Царево за пет години назад“. Това обяви заместник-министърът на земеделието Мирослав Маринов, който присъства на заседание на Междуведомствената комисия в морския град, която беше създадена след бедствието в района, съобщва „24 часа“.

„Извършваме проверка още от петък миналата седмица. На този етап не се доказва незаконна сеч. В срок до 21 септември ще направим проверка на сечта за пет години – за нейните размери, разрешена, планувана, отчетена. Става въпрос за шестте водосбора на реките, които причиниха бедствието”, уточни зам.-министърът.

От общинската администрация са направили обход на всеки един от инфраструктурните обекти. „Около 70 обекта ще попаднат в Междуведомствената комисия, с която Община Царево ще желае помощ от държавата”, обяви кметът на града Георги Лапчев.

Предстои „светкавично” отремонтиране на язовирните стени, които са „изключително компрометирани”, ремонт на мостовите съоръжения и поправяне засегнатите асфалтови настилки по цялата територия на общината, уточни градоначалникът.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Царево, сеч, потоп
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати