Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Залп от лъжи: сайтовете на Бабикян публикуваха десетки измислици за няколко дни

Общество

Залп от лъжи: сайтовете на Бабикян публикуваха десетки измислици за няколко дни

Десетки лъжи на ден бълват свързваните с Арман Бабикян сайтове за фалшиви новини. Истински залп от измислици се изсипа от „Информиран.нет“, „Чудослав“ и „София таймс“.

Една от последните интерпретации на тема „къща в Барселона“, гласи че… Борисов имал и фабрика в Турция. Източник на „новината“ е уж турски журналист.

СкрийншотСкрийншот

От „още по темата“ разбираме, че главният прокурор на ЕС  Лаура Кьовеши вече била сезирана за „авери“ на Борисов, които крали европари.

СкрийншотСкрийншот

Не липсват и призиви за метеж и изхвърляне на премиера от властта, както и изказвания на „испански журналисти“ по темата. Очевидно е, че огромният обем от фейкове едва ли се пише на момента. По-скоро става въпрос за готвени с месеци „новини“ в аванс, които да започнат да се изливат в подходящия момент, когато и останалата част от хибридната атака е задействана.

СкрийншотСкрийншот

Друга публикувана откровена лъжа „съобщава“, че Емил Димитров подавал оставка като министър на околната среда и водите. „40 дни стигат“, бил казал Ревизоро преди да си тръгне. На Тома Биков, депутат от ГЕРБ, пък са приписани думи, че 3 март не трябва да се празнува, защото не е имало турско робство, а присъствие.

И двете новини, естествено, не лежат на реални факти и изказвания.

„Извънредно! Младежи от ГЕРБ нападнаха, пребиха и ограбиха мъж в Бургас“, е друг абсурд, който се споделя и чете във Фейсбук, въпреки че е пълна измислица.  


Коментари (1)

Гневна Бабикян да има едно наум, когато бълва лъжи.Казано е : направи добро и забрави за него , направи зло и чакай да се върне при теб. Има една групичка платени устатници, които и за лай.а да ги смениш, на кяр ще си.
25.02.2020 18:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още