Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зам.-председателят на Браншова камара „Пътища”: Секторът е пред колапс

Общество

Зам.-председателят на Браншова камара „Пътища”: Секторът е пред колапс

Зам.-председателят на Браншова камара Пътища: Секторът е пред колапс - Tribune.bg
Снимка:

Браншът е пред колапс и това е тенденция. Цели се изместване на фокуса, че не се разплащат текущите ремонти и поддръжки. Измества се фокусът от нуждата от индексация. Това каза заместник-председателят на УС на Браншова камара "Пътища" Живко Недев в "Денят започва" по БНТ.

Според Недев в момента се случва кампания срещу Браншова камара "Пътища", нейните членове и фирмите, които се занимават със строителство на пътища. Според него повдигането на въпроса за дебелината на пътната настилка на АМ "Тракия", полагана преди около 10 години, е опит да се отклони общественото внимание от важните въпроси и тежкото състояние, в което се намира браншът.

По негови думи в проекта за АМ "Тракия" са си партнирали българска и чуждестранна фирма. Органи на ЕС са правили одит на свършената работа. Извършени са много на брой проверки преди сертифицирането, верифицирането и разплащането на проекта.

 "По техническа спецификация са се правили проби на всеки 200 линейни метра", обясни Живко Недев. "Членовете на нашата камара работят изключително отговорно, качествено и в съответствие с нормите и изискванията", категоричен е той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати