Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зам.-шеф на ВМА: Ваксинирането е личен акт, но това е и обществен дълг

Общество

Зам.-шеф на ВМА: Ваксинирането е личен акт, но това е и обществен дълг

Зам.-шеф на ВМА: Ваксинирането е личен акт, но това е и обществен дълг - Tribune.bg
Снимка:

„Това е мой личен избор, но и обществен дълг. Ще се имунизирам с ваксината срещу COVID-19, защото това е мой личен избор! Въпреки че имам антитела след преболедуване на заболяването, смятам че една ваксина ще бъде бустер и ще повиши имунитета за предотвратяване на нови срещи с вируса.“ Това заяви полк. Доц.Георги Попов, заместник-началник на ВМА.

„Но освен личен избор, това е обществен дълг, защото по този начин ще се събере едно голямо имунно общество, което би дало възможност на цяла България да преодолее това тежко заболяване”, допълва Попов.

„Здравето е персонално решение, но ние живеем в смутни времена, в които всеки ден ни се налага да вземаме важни и отговорни решения за живота на нашите пациенти и близки“, каза Проф. д-р Никола Владов, д.м.н., ръководител на Клиника на по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология.

„На този фон, единственият начин да спрем COVID-19 е като се ваксинираме. Само така ще парираме разпространението на вируса, отнел живота на милиони души по целия свят. Ваксината ще ни „спаси” от това ние самите да се превърнем в негови разпространители и да излагаме на риск здравето на хората около нас. Призовавам пациентите с придружаващи заболявания да се обърнат за съвет към своите лекуващи лекари дали са подходящи за ваксинация, за да могат да реагират своевременно и да вземат най-доброто решение за себе си, когато излязат препоръките за даден вид ваксина”, казва Владов.


Коментари (1)

ГРЕШКА!!! Поправетесе!!! Редакторите, поместили сте снимка не на проф. Владов, а на доц. д-р Георги Попов, началник на Катедра ,,Инфекциозни болести” във ВМА!!!
11.12.2020 11:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема