Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зам.-здравният министър: Намираме се в подножието на пика на COVID вълната

Общество

Зам.-здравният министър: Намираме се в подножието на пика на COVID вълната

Снимка:

Вероятно ще се премине към онлайн обучение, коментира доц. Георги Йорданов

България е в подножието на пика на новата COVID вълна. Поддържаме плато в последните дни, тъй като имаме 5000-6000 нови случая на ден. Това заяви зам.-здравният министър доц. Георги Йорданов. В София COVID леглата са заети на 60%.

„Общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. Това означава, че повечето болни ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID  зоните”, обясни доцентът.

По думите му проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен. Към момента има 32 дела за издаване на неистински документи.

„Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. За това трябва да се имунизираме”, обясни още зам.-министърът на здравеопазването.

Той коментира и дали ще има затягане на мерките при още по-голям брой заразени.

„За съжаление, вероятно ще се премине към онлайн обучение. Ще следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си”, заключи той.

Доц. Йорданов съобщи, че България е договорила лекарствата за борба с ковид, не е ясен срокът за доставка, но препаратите трябва да бъдат получени .  


Топ новини

виж още

Актуална тема