Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заместник- кмет на Шумен влиза в битката с Covid-19

Общество

Заместник- кмет на Шумен влиза в битката с Covid-19

Снимка:

Д-р Светлана Маркова е взела неплатен отпуск и отива да подкрепи колегите си в МБАЛ-Шумен

Заместник кметът по здравеопазване и социални дейности на Шумен д-р Светлана Маркова напуска кабинета си в общината, взела си е неплатен отпуск и отива да подкрепи колегите в МБАЛ-Шумен, съобщава в“Труд“.

В момента лечебното заведение е препълнено с пациенти с коронавирус. Над 100 човека ср лекуват в отделението, а лекарите изнемогват. Ръководството на болницата призовава от месеци за подкрепа.

Д-р Маркова е специалист по "Физикална и рехабилитационна медицина", до влизането й в кметството през 2015 г. е била шеф на отделението по рехабилитация в МБАЛ-Шумен. Сега ще работи в т.нар. преходно отделение, където се приемат случаите, които са  съмнителни за Covid-19.  

Казва, че е взела решението да се върне отново като лекар в болницата отдавна, но кметският екип бил в намален състав и сега, когато колегите й се върнали на работа, тя е решила, че ще е по-полезна в болницата. Споделя и че не е абдикирала и от общината, колегите й могат да я търсят при необходимост.

В петък сутринта д-р Маркова е написала заявлението си за постъпване в болницата и от понеделник влиза в графика на МБАЛ-Шумен.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още