Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Започна ваксинацията в домовете за възрастни хора в София

Общество

Започна ваксинацията в домовете за възрастни хора в София

Снимка:

Започна ваксинирането на потребителите и персонала на домовете за възрастни хора в София. Това е част от втората фаза на ваксинация у нас.  Имунизациите се извършват от мобилен екип на Столичната регионална здравна инспекция. Първите имунизации ще са в Дом за стари хора „Надежда“.  15 души, домуващи там, както и трима души от персонала са пожелали да се ваксинират, заяви доц. Лили Маринова от РЗИ София пред БНТ.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова посети дома за стари хора.

„Днес е предвидена ваксинацията на желаещите от двама дома - „Надежда“ и този в зона Б-5. Общо 30 души са пожелали да бъдат имунизирани от двете институции, това включва и потребители, и пероснал. Създали сме организация заедно със столичната РЗИ”, посочи градоначалникът.

Кметът заяви, че общо около 30% от домуващите в общинските домове са пожелали ваксина. Столичната община се грижи за 8 дома за възрастни хора.

„Тези 30% са около 240 души, общо с персонала. Пожелалите, както от домуващите, така и от персонала, са около 240 души засега, разбира се възможно е да се включат и допълнително хора“, посочи тя.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още