Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Започнаха проверките в зимните комплекси за готовността за предстоящия сезон

Общество

Започнаха проверките в зимните комплекси за готовността за предстоящия сезон

Започнаха проверките в зимните комплекси за готовността за предстоящия сезон - Tribune.bg
Снимка:

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва проверки на зимните комплекси за готовността за предстоящия сезон, съобщиха от ресорното ведомство. По време на инспекциите на място тя ще следи дали се въвеждат и спазват единните противоепидемични мерки и указания за работа. Те бяха утвърдени съвместно със здравните власти и въведени със заповед на министър Николова.

Спазването на санитарно хигиеничните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки.

По време на проверката в Боровец министърът лично се увери дали обектите в курорта обособяват карантинни стаи и места, в които да се настаняват в случай на необходимост туристи.

В момента във всички зимни курорти се извършва профилактика на местата за настаняване и изхранване на туристите.

Проверките започнаха от места за настаняване и спортни съоръжения в курорта Боровец, като предстои такива да бъдат реализирани и в други зимни комплекси и дестинации.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още