Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Започва акция „Зима“

Общество

Започва акция „Зима“

Снимка:

От 1 до 7 ноември СБА ще прави безплатни проверки на колите за зимата

КАТ, Държавната агенция за пътна безопасност и Българския червен кръст започват акция „Зима“. Ще се проверяват състоянието на гумите, има ли течност за чистачки в превозните средства и качеството на самите чистачки.

В същото време от Съюза на българските автомобилисти традиционно ще предлагат безплатен преглед за състоянието на колите за зимата. Това ще става от 1 до 7 ноември.

Три пъти е по-голяма вероятността за ПТП при дъждовно време или мокри пътни настилки. Затова от СБА призоваха шофьорите да се подготвят за зимата, както и да намалят скоростта и да увеличат дистанцията при неблагоприятни метеорологични условия. Росен Рапчев акцентира и към пешеходците като ги призова да бъдат още по-внимателни в следващите месеци.

„През този сезон се стъмва много по-рано, а неблагоприятните метеорологични условия удължават спирачния път на превозните средства. Затова – пресичайте с повишено внимание и само на определените за това места“, каза експертът от ДАБДП.

Автомобилите трябва да бъдат изправни и готови за зимни условия с грайфер на гумите равен или по-голям от 4 мм от 15 ноември като задължението важи до 1 март. Тези, които не отговарят на условията, ще бъдат спирани от движение.  


Топ новини

виж още

Актуална тема