Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Започва голямото пътуване за празниците

Общество

Започва голямото пътуване за празниците

Започва голямото пътуване за празниците - Tribune.bg
Снимка:

200 хил. автомобили ще тръгнат само от София

Днес се очаква изключително интензивен трафик. В последният работен ден преди празниците хиляди българи ще тръгнат на път. Само от София се очаква да потеглят над 200 хил. автомобили.

Заради очаквания засилен трафик от МВР и АПИ предприемат мерки за облекчаване на пътуването. Днес, утре и на 1 януари от 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камиони над 12 тона по основните пътища. За пътуващите от София през Владая има две ленти за излизащите от столицата. На 26 декември пък ще има две ленти за пътуващите от там към София.

Създадена е организация максимален брой пътни полицаи да подпомагат трафика през следващите дни. Екипи на пътна полиция ще бъдат разположени на изходите на големите градове, както и по основните пътища. Те основно ще регулират, но и ще санкционират нарушителите. Стриктно ще се следи дали шофьорите са се качили зад волана след употреба на алкохол или наркотици, както и за превишаване на скоростта.

Тъй като се очаква влошаване на времето, има готовност за спиране на движението на товарните автомобили. Заради очакваното натоварено движение спират част от най-тежките ремонти на магистралите.

Властите призовават шофьорите да са изключително внимателни и да са подготвени за зимните условия. Тази сутрин движението се затруднява от мъгла, което води до ниска видимост. Очаква се мъглата да се разсея през деня.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

К.Анкова Лек път на всички и разумно шофиране
21.12.2018 11:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети