Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Започва изграждането на обучителен център в затвора в Пазарджик

Общество

Започва изграждането на обучителен център в затвора в Пазарджик

Снимка:

Обектът е част от проект „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще присъства утре на откриването на строителни дейности по изграждане на център за обучение на лишени от свобода в затвора в Пазарджик. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Предвижда се в рамките на 18 месеца съществуващият производствен цех в затвора да бъде преустроен в обучителен център. Планира се обучението да бъде част от социалната дейност за подготовка на лишените от свобода в процеса на адаптиране и включване в обществото след освобождаването им.

Обектът е част от проект „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“ по Програмна област 19 „Корекционни услуги и предварително задържане“ на Програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

На събитието ще присъстват още главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, началникът на затвора-Пазарджик ст. комисар Веселин Коцев и представители на екипа за управление на Програмата в Министерството на правосъдието, представители на фирмата-изпълнител.               


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още