Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Започва масовото тестване за коронавирус в Пловдив

Общество

Започва масовото тестване за коронавирус в Пловдив

Снимка:

На случаен принцип са избрани 500 домакинства

В Пловдив започва представителното проучване за COVID-19 в града. На случаен принцип ще бъдат изследвани 500 домакинства от 6 района в града.

В екипите участват по един представител на РЗИ и доброволец-студент от Медицинския университет. 

Обработването на пробите ще е в лабораторията на Катедрата по микробиология и имунология към МУ - Пловдив по метода ELISA, с който се доказва наличието на антитела, като те дават различен тип информация за имунния отговор на организма срещу коронавируса.

Според плановете дневно ще бъдат правени по 100 теста.

„Апелирам към хората, които ще получат писма и ще бъдат посетени, за разбиране и съдействие”, призова областният управител Дани Каназирева, както и уточни, че участниците ще получат плик с анкетна карта и формуляр за информирано съгласие, което трябва да попълнят и да носят със себе за изследването в лабораторията, съобщи БНР.

Графикът за вземане на пробите се съгласува след обаждане от тяхна страна в лабораторията на ДКЦ „Свети Георги“. За квартал „Столипиново“ тестването ще се проведе от мобилен екип на РЗИ.

Всеки един, който вземе участие, ще получи резултатите си. Не е задължително включването на всички членове на домакинствата, фокусът ще е върху пълнолетни лица.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още