Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Започва строителството на разширението на третата линия на метрото

Общество

Започва строителството на разширението на третата линия на метрото

Започва строителството на разширението на третата линия на метрото - Tribune.bg
Снимка:

От днес започва строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул. „Владимир Вазов“ в район „Подуяне“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Изпълнението на този етап от третия метродиаметър включва трасето от квартал „Хаджи Димитър“ до квартал „Левски“ и е с дължина три километра и три метростанции.

От 10:30 ч. на строителната площадка, която е между улиците „Станислав Доспевски“ и „Поручик Георги Кюмюрджиев“, в близост до храм „Св. Ап. Йоан Богослов“, Столичната община и „Метрополитен“ ще стартират с първа копка изграждането на разширението на метрото. От общината припомнят, че през 2020-2021 г. приключи строителството на Етап 1 и Етап 2, включващи изграждането на трасето от „Овча купел“ до „Хаджи Димитър“, с дължина 12 км и 12 метростанции.

С разширението на третата линия от софийското метро се осигурява удобна връзка на източните квартали на столицата „Хаджи Димитър“, „Сухата река“ , „Левски Г“  и „Левски В“, в които живеят и работят около 90 000 души, с центъра и западните части на града.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати