Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заповед: Учебната година за учениците от 1 до 6 клас се удължава

Общество

Заповед: Учебната година за учениците от 1 до 6 клас се удължава

Снимка:

Учениците от 12-ти клас ще завършат годината на 14 май, както е предвидено

Удължават учебната година за учениците от 1 до 6 клас, става ясно от заповед на образователния министър Красимир Вълчев, достъпна вече на сайта на Министерството на образованието.

Учениците в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат по 1 седмица за проектни или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки - занимания по интереси или обща подкрепа. В заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас - до 30 юни.

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове. За учениците от 7 до 12 клас той ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас - след изтичане на 18-те учебни седмици от първия срок, в зависимост от решението на съответното училище.

Всички учениците от 1 до 6 клас ще имат по две допълнителни седмици, в които дните да са неучебни, а ще се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда.

Учениците от 12-ти клас ще завършат годината на 14 май, както е предвидено. Паралелките с професионална подготовка в 10 и 11-ти клас ще се обучават до 14 юли, а тези от 11-ти клас, дуално обучение - до 28 юли.

Коледната ваканция ще бъде по-дълга с два дни - 22 и 23 декември са неучебни.  Междусрочната ваканция за 7-ми и 12-ти клас ще е на 3 февруари, а за по-малките класове, ден в зависимост от решението на съответното училище.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема