Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради COVID-19: Пускат метрото на по-често в час пик

Общество

Заради COVID-19: Пускат метрото на по-често в час пик

Снимка:

Засилват контрола на мерките срещу коронавируса в София

Възложила съм днес да се направи разчет и от утре да бъде намален интервалът на движението на влаковете на метрото в пиковите часове, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя заяви, че трябва да бъде засилен контролът по спазване на мерките срещу разпространението на вируса.

Вчера са извършени 381 проверки в търговски обекти и има издаден един акт за неносене на маски. Това означава, че софиянци стават все по-дисциплинирани, коментира кметът.

В градския транспорт са били съставени актове на 14 души, а за неправилно носене на предпазни средства има 4 предупредителни протокола и 3 полицейски разпореждания.

Фандъкова заяви, че новата мярка за носене на маски на открито е правилна, но преди всичко е нужен контрол. „Разговарях с директора на СДВР. Столичната полиция и Общинска полиция имат готовност да увеличат контрола“, каза Фандъкова.

Тя е разпоредила засилването на контрола да бъде не само през деня, а и през нощта.

Фандъкова посочиоще, че към момента легла за болни с коронавирус има, но е проблем броят особено на медицинските сестри и санитарите, които трябва да се грижат за тях. Тя ще покани водещи епидемиолози да се включат в неформален медицински съвет, който да консултира общината за последващи мерки.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още