Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради книги на български език: Държаха часове на границата председателя на Сдружение „Глас“ - Босилеград

Общество

Заради книги на български език: Държаха часове на границата председателя на Сдружение „Глас“ - Босилеград

Заради книги на български език: Държаха часове на границата председателя на Сдружение Глас - Босилеград - Tribune.bg
Снимка:

Сръбските граничари са държали 5 часа председателя на Сдружение „Глас“ - Босилеград Александър Димитров, защото в багажника на колата му са открити три книги на български език.

Става въпрос за новата книга на Едвин Сугарев – бивш български консул в Ниш -  „Елегия за краището“, която е посветена на проблемите на българите в западните покрайнини.

„Бях в София по работа. Прибирайки се в Босилеград, неочаквано за мен, при щателна проверка на колата митничарите откриха книги, които седят в автомобила ми от няколко седмици. В това време аз няколко пъти съм пътувал до България“, разказа преде бТВ Димитров.

„В тази книга има лично мое интервю на девет страници. Това е и поводът книгата да е в колата ми. Имах информация, че до три екземпляра от каквато и да било книга могат спокойно да минат през митницата и точно затова имах само три броя в колата си“, каза още Димитров.

Той обясни, че на границата са му заявили веднага да върне книгите в България, но той е отказал. След това му дали 72 часа да върне екземплярите. Според Димитров има лично отношение към него плюс това книгата я има в електронен вариант и всеки може да я прочете.

„Фактът, че те реагират така значи, че има много истини в тази книга“, заяви той.

Чака се реакция от страна на министерство на външните работи. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати