Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради мерките на Кацаров: Опит за протестно нахлуване в столичен мол

Общество

Заради мерките на Кацаров: Опит за протестно нахлуване в столичен мол

Снимка:

Няколко души се опитаха да нахлуят в столичен мол без зелени сертификати в знак на протест срещу мерките въведени от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. За това съобщава БТВ.

Според демонстрантите нямат право да им искат подобен документ. Те не са сикали и да заплатят за тестване на входа на търговския обект.

По данни от МВР сигналът е подаден от охраната за невъзможност да се справи с масовото нахлуване. На място полицейските екипи санкционират 22-ма души. Издадени са им актове за нарушение на противоепидемичните мерки.

От 21 октомври със заповед на Кацаров много от дейностите на закрито са позволени само срещу зелен сертификат, който да удостоверява, че има поставена ваксина, преболедуване или доказано не сме заразени.

Здравните власти обявиха, че ще проведат масирани проверки на територията на големите магазини и търговските центрове в столицата, за да проверят дали новите противоепидемични мерки, свързани със задължителния зелен сертификат на посетителите в обектите, се спазват.

Проверките ще продължават и през следващите дни.  


Топ новини

виж още

Актуална тема