Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради месо с изтекъл срок: Затвориха магазин с транжорна в Съединение

Общество

Заради месо с изтекъл срок: Затвориха магазин с транжорна в Съединение

Заради месо с изтекъл срок: Затвориха магазин с транжорна в Съединение - Tribune.bg
БГНЕС

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Пловдив спря дейността на магазин с транжорна в град Съединение, област Пловдив. Собственикът на магазина, който притежава и ферма за едри преживни животни в града, е получил четири акта за установени административни нарушения в двата обекта.

В регистрирания от него магазин с транжорна са установени храни с изтекъл срок на годност, без здравна и идентификационна маркировка, за част от храните не са представени документи за произход.

65 кг месни продукти са спрени от реализация и насочени за унищожаване.

Изготвено е разпореждане за спиране дейността на обекта, като и през почивните дни екипи на ОДБХ ще проверяват дали то се спазва.

Във фермата на същия собственик са констатирани няколко нарушения на Закона за ветеринарномедицинската дейност – липса на 38 броя паспорти за ЕПЖ, неизпълнение на наложено през месец октомври предписание, както и несъответствие между броя на животните, отбелязани в животновъдния дневник и системата ВетИС.

Инспектори от областната дирекция извършиха внезапна проверка едновременно в индустриален животновъден обект за отглеждане на едри преживни животни и обект за търговия с храни с транжорна на един собственик в град Съединение.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети месо, Съединение
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати