Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради мръсния въздух: „Зелен билет“ в София

Общество

Заради мръсния въздух: „Зелен билет“ в София

Заради мръсния въздух: Зелен билет в София - Tribune.bg
Снимка:

Разкриват се и временни буферни паркинги

Заради мръсния въздух в София се въвежда „Зелен билет“ . Той струва 1 лв. и важи за всички линии на градския транспорт за целия ден. Сред другите мерки на Столична община са и разкриването на буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди.

Такива ще има на бул. „Александър Малинов“ при метростанция „А. Т. Балан“ и „Бизнес парк София, бул. „България“ между „Т. Каблешков“ и „Гоце Делчев“, при метростанция „Дружба“ на бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Кръстьо Пастухов“, бул. „Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай №22, на бул. „Царица Йоана“ при местростанция „Люлин“, на бул. „Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.

Целта е да се стимулира използването на обществения транспорт.

През изминалата нощ са извършени и редица проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Проверките продължават и днес. Те се извършват в пунктове за вторични суровини, автокъщи, строителни обекти. Следи се и за изгаряне на отпадъци на открито в кварталите с най-много сигнали.

По препоръка на пулмолозите от Столична община призовават хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито. Препоръчва се да се носи плътен шал при излизане навън. Шофьорите на МПС да не оставят автомобилите си с включен двигател, когато не са в движение.

Зелен билетЗелен билет


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати