Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради очаквания снеговалеж: 1200 души и 300 машини са на терен

Общество

Заради очаквания снеговалеж: 1200 души и 300 машини са на терен

Заради очаквания снеговалеж: 1200 души и 300 машини са на терен - Tribune.bg
Снимка:

В момента обстановката в страната е нормална, посочват от АПИ

Обстановката в страната е нормална за сезона, заяви на брифинг Михаил Рашков, директор на дирекция „Поддържане на пътищата“ в Агенция пътна инфраструктура /АПИ/. На терен са 1200 души и 300 машини, които отговарят за непосредственото поддържане на пътищата. Те изпълняват превантивни мероприятие по повод очакваното падане на температурите и очаквани валежи от сняг.

Още 1000 машини са в готовност да се включат в снегопочистването в следващите дни, допълни Рашков. Същевременно всички областни пътни управления са предупредени да изпълняват превантивно тези мероприятия.

„Единственото ограничение в момента е на прехода Превала на Пампорово и Смолян само за тежките машини, защото се е получило обледяване на настилката. Снеговалежът не е силен, временно ограничихме движението на тежките автомобили“, коментира пътната обстановка у нас директорът в АПИ.

Инспектор Илия Георгиев от Дирекция „Пътна полиция“ призова участниците в движението да се съобразяват с пътната обстановка в страната.

„В зимни условия сме, пътят може да се заледи, тръгвайте подготвени на път, следете състоянието на автомобила и пазете живота на близките и другите участници в движението. Ще бъдат спирани автомобили над 12 т., за да се чисти пътното платно. Карате в зимна обстановка, пешеходци, носете по-светли облекла, не изскачайте на пътя пред автомобилите“, завърши инспекторът.

Автор: Моника Гаджанова

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати