Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради покачването на броя на заразените с COVID: Отменят тържествата на Шипка

Общество

Заради покачването на броя на заразените с COVID: Отменят тържествата на Шипка

Снимка:

Община Габрово отменя създадената организация по провеждане на църковно – военен ритуал на връх Шипка, във връзка с постъпило, от главния държавен здравен инспектор, писмо по повод повишаване броя на новорегистрираните случаи на COVID-19 в страната и предстоящото отбелязване на Националния празник на Република България.

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на COVID-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

Община Габрово обявява, че отменя планирания църковно – военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организирания автобусен транспорт. Временната организацията на движението от страна на пътна полиция се запазва.

В памет на загиналите за свободата на България, на 3 март в Габрово, от 09:30 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Успение на Пресвета Богородица“, а в 10:00 часа ще бъде издигнат националният флаг на пл.“Възраждане“.  


Коментари (7)

ivo MUNCHO otiva na SHIPKA,HAIDE vsichki da go PRIDROGIM !!!
26.02.2021 17:43 / Отговор
мда Отново създаване на измислени политически скандалчета, за които ще четем няколко дни за отвличане на вниманието. Съветската мутра Борисов ежедневно без маска ходи като отвързан по нивите, за да се среща с робите си, организирано натрупани да го посрещат без никаква дистанция. Това защо не е проблем?
26.02.2021 17:54 / Отговор
. . . Той е зареден с антитела срещу такива провокативни комуноиди като тебе!
26.02.2021 19:20
мда Зараден с антитела, ама може да заразява и всичко от 1 март се отваря. Кажи къде ти е герберската логика, освен да създавате поредния пошъл цирк?
26.02.2021 20:23
по повод изръсеното от "мъда"-та Приятели, не си струва да се полемизира с нещото "мда". Аман от русофилистични тролове, поне да бяха сменили опорките.
27.02.2021 10:32
Мунчо ще си охапе тръдката! Голям кеф!
26.02.2021 18:06 / Отговор
Ами те и миналата година от Габрово пак така процедираха, обаче народът си отиде да се поклони. Има и друг град Казанлък. Чудно отварят заведения, игрални зали, а забраняват на проветриво място Кунчев е тъпанари, както и Нощ. Струпване имаше и при зеления коридор за ваксинация.
26.02.2021 18:20

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още