Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради размяна в болницата близки погребаха чужд човек и се наложи да го изровят

Общество

Заради размяна в болницата близки погребаха чужд човек и се наложи да го изровят

Заради размяна в болницата близки погребаха чужд човек и се наложи да го изровят - Tribune.bg
Снимка:

Семейство от Добрич установи по време на погребение на свой близък, че всъщност погребва друг човек. Според окръжната прокуратура размяната е станала в местната болница, съобщи бТВ.

72-годишиният мъж починал в болницата на 28 март. Погребението обаче се забавило, тъй като част от близките му живеят в чужбина.

Починалият бил мюсюлманин, въпреки това тялото му било затворено в ковчег. Причината е, че е бил с положителен тест за COVID-19. Близките помолили ходжата да направи снимка на родственика им и така установили за размяната и спрели погребението.

Обадили се в болницата, а оттам им казали да върнат трупа на починалия. Наложило се да го извадят от гроба. Все още обаче не е ясно къде е техният близък. От болницата са информирали институциите и отказват коментар до приключване на проверката. От Окръжната прокуратура съобщават, че е станала размяна между двама починали, които били със сходни имена. Нарушението е административно и няма извършено престъпление. Близките пък настояват независимо от причината за смъртта, да могат да разпознаят починалите си родственици.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети