Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради рекордно високите сметки за ток: Угасва и уличното осветление в Костинброд

Общество

Заради рекордно високите сметки за ток: Угасва и уличното осветление в Костинброд

Заради рекордно високите сметки за ток: Угасва и уличното осветление в Костинброд - Tribune.bg
Снимка:

Високите цени на електроенергията, освен бизнеса, вече  засягат и голяма част от общините в България. Режим на уличното осветление се въведе от редица населени места. Тази мярка обмислят и от община Костинброд, става ясно от официалната им страница във Фейсбук.

„Осветлението на най-големите знамена в България угасва. Община Костинброд обмисля и бъдещи действия, във връзка с огромните сметки за улично осветление“, се посочва в поста им.

По думите им за месец декември 2021 година общината е получила фактури на стойност 81 000 лева, в сравнение с месец декември 2020 година, когато сметките са били на стойност 28 000 лева.

„Увеличението е три пъти, въпреки че в голямата си част общината е подменила осветлението с лед енергоспестяващи крушки. Високите сметки ще предизвикат сериозни проблеми, относно финансирането за капиталовите ремонти и строителство, финансирането на спортните клубове и на културния календар на община Костинброд.

Очаква се четвърт България да потъне в мрак. Десетки общини в страната въвеждат режим на тока поради драстично завишените разходи за електрическа енергия и липсата на осигурени средства за заплащането ѝ.

За общината този разход е непосилен“, посочват още от общината.  

 


Топ новини

виж още