Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради сметките: Пловдив с режим на уличното осветление, Бургас орязва градския транспорт

Общество

Заради сметките: Пловдив с режим на уличното осветление, Бургас орязва градския транспорт

Заради сметките: Пловдив с режим на уличното осветление, Бургас орязва градския транспорт - Tribune.bg
Снимка:

И Пловдив въведе режим на уличното осветление заради огромните сметки за ток. Решението е то да работи с 30 минути по-кратко, отколкото досега, съобщава Нова тв.  За декември сметката на общината за електричество е била 620 000 лева. За същия месец предходната година сметката е била 180 000 лева.

А в Бургас спират линии на градския транспорт заради високите сметки за ток, метан и дизел. В морския град спират линиите на тролейбусите от петък, а от тази вечер спира нощната автобусна линия, съобщава БТВ. Преустановяват се още късните линии на автобусите в града, така последният обществен транспорт ще минава в 22 ч., вместо в 23 ч.

Рекордни са сметките и в София:

„Метрото получи сметка от над 3,7 млн. лв. за месец декември, компенсации все още не се изплащат този месец, а в същото време през миналата година са имали сметка от 1,1 млн. лв. Заради ограниченията в закона за публичните финанси, Столична община може да харчи само толкова, колкото е харчила миналата година“, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Общините са изпратили искане до Министерството на финансите да дадат указания как да се справят с недостатъчния финансов ресурс.  


Топ новини

виж още