Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради страха от газова криза и високите сметки: Столичани се презапасяват с дърва

Общество

Заради страха от газова криза и високите сметки: Столичани се презапасяват с дърва

Заради страха от газова криза и високите сметки: Столичани се презапасяват с дърва - Tribune.bg
Снимка:

Жители на София започват да се подготвят за отоплителния сезон през зимните месеци. Жители на София започват да се подготвят за отоплителния сезон през зимните месеци. В центъра на София в близост до 127-о училище "Иван Денкоглу" бяха стоварени няколко кубика нарязани дърва.

В последните месеци цената на кубик дърва се е увеличила на близо 180 лв. Това обаче не спира хората да си закупуват дърва за зимния сезон. Това може да се дължи на редица фактори, но най-вече на факта, че цената на газа се увеличава с всеки изминал месец - за месец август "Булгаргаз" обяви цена от 297,89лв за мегават час, както и повишаването на цената на тока, пише БГНЕС.

Поради страх от газова криза и високи сметки за отопление през зимния сезон, някои българи се насочват към алтернатива, която доскоро не беше толкова популярна сред живеещите в големите градове, а именно отопление на дърва. Предстои да видим дали броят на хората, които ще се насочат към тази алтернатива ще нарасне и какви последици би имала тя за запазването на чистия въздух в страната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати