Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради Успение Богородично – засилени мерки за сигурност около Рилския манастир утре

Общество

Заради Успение Богородично – засилени мерки за сигурност около Рилския манастир утре

Заради Успение Богородично – засилени мерки за сигурност около Рилския манастир утре - Tribune.bg
Снимка:

Мерки за сигурност по време на големия християнския празник Свето Успение Богородично обсъдиха директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Кюстендил старши комисар Светослав Григоров, областният управител Александър Пандурски и игуменът на Рилската света обител Адрианополският епископ Евлогий, съобщиха от областната дирекция на полицията.
Срещата е била в Рилския манастир по покана на игумена - Адрианополски епископ Евлогий. Игуменът каза, че  през летния сезон интересът към Рилския манастир е засилен и твърде често се оказва проблемно паркирането в района, когато трафикът се засилва. Той призова за засилване на мерките за спокойното протичане на празника Свето Успение Богородично утре, информират от полицията. 
Директорът на ОДМВР увери епископ Евлогий, че в района на манастира ще бъдат командировани достатъчно сили и средства, за да се улеснят както миряните и гостите, така и домакините. По време на срещата гостите се запознаха на място и с възможностите за паркиране в районите на Бачкова чешма и  Кирилова поляна. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати