Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради жегата: Раздават вода, мият улици и напояват повече градинките в София

Общество

Заради жегата: Раздават вода, мият улици и напояват повече градинките в София

Заради жегата: Раздават вода, мият улици и напояват повече градинките в София - Tribune.bg
Снимка:

Безплатна минерална вода за гражданите ще раздават от Столична община на няколко места днес в града. Причината - високите температури.

Вода ще се раздава на два пункта - метростанция „Сердика“ и до Софийския университет „Климент Охридски“ от 11:00 до 15:00 часа. Дейностите ще извършват от служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ до изчерпване на наличните количества.

Продължава миенето на улици с цел подобряване на чистотата и качеството на въздуха в града. През деня се мият основни улици в кварталите, както и вътрешно-квартални в райони като Красно село, Подуяне, Искър, Красна поляна, Илинден, Надежда. През нощта ще се мият главни булеварди, за да не се възпрепятства движението. Ще бъдат измити участъци от Южната дъга на Столичен околовръстен път.

В район „Възраждане“ днес се мият улиците в карето между бул. „Тодор Александров” и ул. "Цар Симеон”.

В парковете и градини столичани и гости на града могат да използват 58 чешми. Те са в „Борисова градина“, парк НДК, „Южен парк“ – 3 част, „Северен парк“, „Заимов“.

Във връзка с горещините дирекция „Зелена система“ увеличи поливането на дърветата и цветни и зелени растенията в паркове и градини на града. Препоъчва се възрастните хора да избягват излизане, ако не им се налага, през горещите часове на деня. Да се приема повече вода през деня и да се избягва стоене на слънце.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати