Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заразената съпруга на Бареков: Минах през Ада!

Общество

Заразената съпруга на Бареков: Минах през Ада!

Снимка:

Виждах децата си само на вайбър, без сила и дъх да им кажа „здрасти“, сподели Мария Календерска

„Може да съм малко емоционална, но за вървяла две седмици през Ада, мисля, че е допустимо“, пише в свой статус във Фейсбук Мария Календерска - съпругата на бившият евродепутат и журналист Николай Бареков, който преди дни съобщи, че е заразен с коронавируса.

Календерска разказа за срещата си с коронавируса и през какво е преминала. Тя определя срещата си с вируса като „брутална и безмилостна“.

Минала е през две болници, всички възможни симптоми и усложнения, лекарства, кислородна терапия. „Чели сте ги някога за някого далечен. Или сте ги подминали, за да не се натоварвате. И аз правех така. Смятам се за позитивен и спокоен човек без излишни страхове. Просто това НЕ е застраховка. Виждах децата си само на вайбър, без сила и дъх да им кажа “здрасти”...“, споделя тя.

„Последствията по дробовете ми, които явно ще лекувам месеци още са неясни, защото живот и здраве, ще могат да ми направят скенер чак като родя. А ренген и магнитен резонанс с 6-месечното ми бебе вече минахме“, разказва Мария.

И продължава:“Повярвайте ми, че не искате да видите отделенията “Ковид” нито вие, нито вашите близки. Нито хората в спешното на приемане. И аз няма да пусна снимки, защото това не пожелавам да се вижда. Искрено ви пожелавам да сте здрави! Дори никога да не се разболявате, а ако се разболеете, да минете възможно най-неусетно по този път.“

Тя разказва и за тежката работа на медиците в COVID отделенията. „А сега искам да ви кажа, че ако видите как работи медик с облеклата си, какви геройства вършат тези хора, трябва да сте пълен дебил, за да ви се ходи на дискотека!!! И въпреки, че имам в листата си много малко приятели - всички, които смятам за умни, интелигентни и мислещи, от днес ще блокирам всеки, който е против затварянето на “животоспасяващите” барове и дискотеки! Всеки отговаря първо за себе си, за близките си, оттам за обществото. И това е преди да искате от държавата“, апелира съпругата на Бареков.

От разказа ѝ става ясно, че преди позитивният тест за коронавирус е имала три негативни резултата.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още