Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заразените у нас са 541, нова жертва на коронавируса

Общество

Заразените у нас са 541, нова жертва на коронавируса

Снимка:

541 са регистрираните заразени с коронавирус у нас. Има 19 нови потвърдени случаи.

Загиналите са 21 души. Последната жертва на коронавируса е 72-годишен мъж от Пещера. Той е починал днес. Мъжът е бил с много придружаващи заболявания.

Вчера починаха 2 жени, настанени в Пирогов, на 60 и 75 години.

Увеличението на новите случаи на COVID-19 е с 3,6% по-висок в сравнение с предишния ден. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния щаб.

210 от заразените са настанени в болници.

От новите регистрирани случаи 15 са в София, един в Благоевград, един в Хасково, един в Стара Загора и един в Смолян.

Най-малкият пациент е на 1 година, най-възрастният на 86 години.

Заразените медицински лица вече са 22-ма, като 17 от тях са лекари, 8 медицински сестри, 5 са друг персонал. 4-ма от тях са завърнали се от чужбина хора. Медицинският персонал, заразен с вируса, е общо 5,5% от всички заразени с коронавирус у нас.

Около 16 хиляди са общо тестовете направени у нас. По думите на ген. Мутафчийски България се намира в средната част по направени изследвания. Латвия, Словения, например правят много повече тестове от нас, но има и такива, които правят по-малко, включително държави от региона, каза още той. В Плевен днес започва да работи лабораторията. 

Ген. Мутафчийски отново потвърди, че изчисленията на математиците в БАН потвърждава прогнозата, че пикът в България ще е около Великден и лекарите трябва да се готвят за него.   


Коментари (1)

Ник Защо доброволците не се насочват към малките болници с разкрити отделения за корона вирус, където има вопиюща нужда от помощ? Вижте драматичното положение в Айтос!
06.04.2020 09:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още