Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Засега няма да се затягат мерките в София

Общество

Засега няма да се затягат мерките в София

Снимка:

Фандъкова участва на среща с директорите на всички столични болници с COVID-отделения

„Трябва да продължим да следим внимателно данните и тенденциите при заразените с COVID-19. На този етап не е необходимо да се въвеждат допълнителни мерки. При спазване на сегашните, можем да задържим нивото на заболели, което е в момента или ако се наложи покачване, то да бъде плавно“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на брифинг след среща на здравния министър с директорите на големите столични болници. По думите й болниците са в готовност и има достатъчно свободни легла.Мерките не са толкова тежки, спазването им зависи от всеки от нас, допълни Фандъкова. Британският вариант на коронавируса все повече се задълбочава. Засега на лечение в „Пирогов“ са 7 пациенти с новия щам, но те категорично не протичат по-тежко като клинична картина, каза директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

По думите на проф. Балтов, докато човек е активно болен от COVID-19, e заразен с една мутация и няма как да се зарази с друга едновременно и увери, че всички ваксини дават защита срещу вируса.

Британският щам протича така, както протича и другият щам на коронавируса - с двустранна пневмония и със задух, ако не се вземат мерки. В никакъв случай не виждаме по-висока смъртност или по-тежко протичане, просто британският щам е по-заразен, допълни проф. Балтов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още