Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Цял автобус с българи, които се връщат от Гърция, е бил поставен под карантина

Общество

Цял автобус с българи, които се връщат от Гърция, е бил поставен под карантина

Цял автобус с българи, които се връщат от Гърция, е бил поставен под карантина - Tribune.bg
Снимка:

Сънародниците ни са имали отрицателни тестове за COVID-19

Пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция, са били поставени под карантина, въпреки представените отрицателни тестове. Всички в автобуса имали тест за COVID-19, направен в Гърция 24 часа преди пътуването. Когато стигнали до българската границата обаче, тестовете им не били зачетени.

„От месец фирмата превозвач работи по този начин. Това е първият такъв случай. Имахме отрицателни тестове, които представихме на РЗИ- Благоевград. Жената ни каза, че този тест е невалиден. Не ни обясни защо, не искаше и да се легитимира. Усложни ни това, че вчера беше почивен ден и не всички лаборатории работят“, разказа пред Нова телевизия Йорданка Налбантова, която е сред пътниците в автобуса. Жената е стигнала до Стара Загора, където живее.

Пътниците от автобуса правят опит да се свържат с РЗИ – Благоевград два пъти – веднъж в 4 часа сутринта и след това следобед. Телефоните на Здравната служба били изключени. В автобуса имало двама пътника, които са си направили тест в друга лаборатория. Техните резултати са признати и те не са карантинирани.

„Мотивът на РЗИ-Благоевград е, че тестът не фигурирал в листата.  Държанието им беше нечовешко. Наложи се да си направя още един тест, който отново е отрицателен. Изпратили сме мейли до РЗИ – Благоевград, за да отпадне карантината. Нямаме отговори засега. Звъняхме в РЗИ–Русе, РЗИ–София и РЗИ– Благоевград. Нямаме отговор от никого, държат ни в неведение“, сподели Нели Богданова – друга пътничка в автобуса.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати