Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Засилен трафик: Очаква се около 400 000 автомобила да се върнат в столицата

Общество

Засилен трафик: Очаква се около 400 000 автомобила да се върнат в столицата

Засилен трафик: Очаква се около 400 000 автомобила да се върнат в столицата - Tribune.bg
Снимка:

От Пътна полиция призоваха да се ползват алтернативни маршрути

Засилен трафик се очаква в следобедните часове днес, особено към входовете на София - от автомагистрала „Тракия“ и откъм Владая.

През изминалата седмица имаше 2 работни дни и повече хора сляха почивката за Великден. Затова днес в столицата се очакват около 400 000 автомобила. На 4-и май едва 90 000 коли са влезли в София.

Рано тази сутрин Лъчезар Близнаков от Пътна полиция/ ГДНП, съобщи, че за периода на Великденските празници и Гергьовден по пътищата на страната са загинали 18 души при тежки катастрофи.

Отново има десетки хиляди нарушения на скоростните режими, съобщи Близнаков. Властите призовават шофьорите да спазват ограниченията за движение и да не отнемат предимство.

За улеснение на трафика по магистрала „Тракия“ до довечера в района на ж.п. надлеза при 159-ти км има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати