Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Засилени мерки за сигурност за финала на „Купата на България“

Общество

Засилени мерки за сигурност за финала на „Купата на България“

Снимка:

Въвежда се и организация на движението в центъра на София

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящото дерби между отборите на „Ботев“ Пд и „Локомотив 1926“  Пд на 15 май /сряда/ от 19.00 часа на Национален стадион ”Васил Левски”.

Съвместно със Столична община са координирани действия за осигуряване на места за паркиране на организирано пристигащите в София фенове на двата отбора, съобщиха от МВР. За феновете на „Ботев“ Пд е предвидено да имат възможност да паркират на ул.“Кирил Видински“, а за привържениците на „Локомотив 1926“  Пд - на площада пред Храм- паметник „ Св. Александър Невски“.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща имат  частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.30 часа. Във връзка с провежданото спортно мероприятие,  в следобедните часове  е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

Заради мача се въвежда и организация на движението, съобщиха от Столична община.

От 12.00 часа до 21.00 часа на 15.05.2019 г.  се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите превозващи феновете на ПФК „Локомотив-Пловдив“ на северозапданата дъга на пл. „Св. Ал. Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“.

От 12.00 часа до 21.00 часа на 15.05.2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите превозващи феновете на ПФК „Ботев-Пловдив“ на ул. „Митрополит Кирил Видински“.  

 

 

 

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още