Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Застрахователи бавят ремонта на пострадали къщи след бурята във Великотърновско

Общество

Застрахователи бавят ремонта на пострадали къщи след бурята във Великотърновско

Застрахователи бавят ремонта на пострадали къщи след бурята във Великотърновско - Tribune.bg
Снимка:

Застрахователи бавят ремонта на пострадали къщи след бурята във Великотърновско, съобщава БНТ. След природното бедствие силен дъжд с ураганен вятър и градушка, което връхлетя региона на Велико Търново, много домакинства са с причини щети за милиони. В едно от най-пострадалите места - великотърновското село Шереметя, има много семейства, чиито домове са без покрив.

"В събота приключиха огледите. 104 къщи са за ремонт, организирано е регламентирано изхвърляне на строителни отпадъци", обясни Георги Горчев - кмет на селото.

Хората обаче се притесняват, че застрахователите бавят огледите на пострадалото им движимо и недвижимо имущество.

"Застрахована съм. Къщата ми пострада, съборени са част от тухлите, има стена паднала, както и теч. От миналата сряда до момента обаче не ми е ясно някой дали ще ме обезщети, въпреки че подадох иск до застрахователите още в сряда", споделя Румяна Тотева.

Майка на две малки деца също е обезпокоена от дългата процедура по обезщетение.

"В четвъртък получих съобщение от застрахователите, че ще се свържат с мен до 48 часа. До момента няма назначен оглед на къщата. Не мога да започна ремонта, едното ми дете е на 3 години и много се уплаши, че стаята на бебето е наводнена. Ще се обърна към застрахователите - да са малко по-отговорни и да започнат да реагират с адекватни решения", отбеляза пострадалата.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати