Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Затварят нощните заведения в Благоевградско за 14 дни

Общество

Затварят нощните заведения в Благоевградско за 14 дни

Снимка:

Областният оперативен щаб реши днес да бъдат преустановено посещението на нощни заведения, пиано барове, клубове на територията на област Благоевград, считано от днес до 7.11.2020 г., съобщи БГНЕС.

Новината съобщиха на брифинг областният управител Бисер Михайлов и директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов. Заседанието бе онлайн, а решението бе взето, след като броят на заболелите надхвърли 120 на 100 000 души население.

„Решено бе да бъдат преустановено посещението на нощни заведения, пиано барове, клубове на територията на област Благоевград“, каза областният управител.

Той призовава да се спазват трите Д-та – дистанция, дезинфекция и дисциплина, да бъдем отговорни към себе си и околните.

„От няколко седмици сме в т. нар. „червена зона“, като броят на заболелите надхвърли 120 на 100 000. Днес сме на 4-то място с 47 положителни проби“, съобщи д-р Калоянов.

Той добави, че най-натоварени са болниците в Гоце Делчев, Сандански и Петрич. В останалите болници има все още места. Ще бъдат разкривани още места при необходимост. Процесът е динамичен, едни постъпват, други са изписани. Към момента няма място за притеснение.

„С последната заповед на министър Ангелов всички планови операции ще бъдат преустановени до 30-и ноември като всяка една болница в трябва да има не по-малко от 10% легла за лечение на COVID болни“, каза още д-р Калоянов.

Според него в момента има две свободни легла в Сандански, но ще се отпуснат още 8. В Гоце Делчев има 6 свободни легла.

„За последната седмица са извършени 396 проверки, съставени са 18 акта. Най-голям процент от нарушенията е за неносене на маски на закрито и липса на дистанция. Имаше писма със заявки за провеждане на сватби в Петрич и след проверки е установено, че сватбите не са проведени“, добави директорът на РЗИ.  

 


Коментари (1)

Анна Всичко, което запазва работни места и удължава живота на един сектор, е добре да влезе в употреба на време, защото когато се изсипят мерки за спасяването на сектора, когато той е фалирал, мерките отиват на вятъра.
27.10.2020 13:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още