Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Затварят нощните заведения за 2 седмици, обсъждат онлайн обучение за големите ученици

Общество

Затварят нощните заведения за 2 седмици, обсъждат онлайн обучение за големите ученици

Затварят нощните заведения за 2 седмици, обсъждат онлайн обучение за големите ученици - Tribune.bg
Снимка:

„Актуалната обстановка е все по-тревожна. Увеличават се заразените, това поставя пред сериозно предизвикателство здравната система. От утре се затварят нощните заведения в София. Мярката ще действа 2 седмици.“ Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ се отправя препоръка към всички работодатели да освободят за онлайн работа служителите, където това е възможно. Относно училищата, следваща възможна мярка е преминаване на дистанционно обучение за по-големите ученици. „Но това ще бъде обсъдено с щаба и образователния министър“, уточни Фандъкова.

„София влезе трайно в „червената зона“, което е много тревожно. Ще се разкриват нови легла в болниците, но това не решава проблема. Ситуацията изисква мобилизация на всички. Няма здравна система в света, която да издържи на този темп на нарастване на заболелите. Медиците са уморени, някои от тях заразени, други карантинирани“, обясни кметът на София.

В понеделник тя ще проведе среща и ще бъде формиран екип, който да следи ситуацията в столицата и да обсъжда нужните мерки.

„Апелирам да сме отговорни. Мерките, които действат в момента са леки, не пречат особено нито на живота , нито на работата ни“, каза Фандъкова.

Трите общински болници, които имат COVID отделения, са със запълнен капацитет, но ще се разкриват още легла.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема