Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Затварят за 2 седмици училищата в Пловдивско, полицаи пред моловете

Общество

Затварят за 2 седмици училищата в Пловдивско, полицаи пред моловете

Снимка:

Карлово и Сопот в червената зона, ваксинират приоритетно там

Учениците от 5-и до 12-и клас в Пловдив и региона от понеделник минават онлайн за 2 седмици, реши областният кризисен щаб, съобщава „24 часа“.

„Ще наблюдаваме през това време ситуацията и ще преценяваме преди пролетната ваканция дали да върнем децата“, обясни шефката на просветния инспекторат Иванка Киркова. Тя посочи, че освен Математическата гимназия в Пловдив, която от вчера е онлайн, днес на същия режим преминава Хуманитарната гимназия, а от утре и СУ „Паисий Хилендарски“.

Още днес пред входовете на моловете ще има полицейски постове, които да следят за струпвания и спазване на мерките. При нарушения ще се санкционира, допълни шефът на ОД на МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

В заведенията се забраняват от днес посещенията на непълнолетни, каза пък Дани Каназирева, която оглавява областния кризисен щаб. Тя уточни, че те могат да влизат там само с придружител.

Според шефката на РЗИ д-р Ваня Манчева най-силно бушува заразата в Карлово и Сопот. Тази нощ най-много приети в болници има от този район. „Затова сме съсредоточили там усилията си за ваксиниране“, обясни тя. По думите й „ако в Пловдивско стигнем над 500 души заболели на 100 000, тогава мерките ще се затегнат още“. Тя обаче се надява да няма пикове на заразата през тези две седмици. Но подчерта, че всичко зависи от гражданите. Справката сочи, че най-ниска е заболеваемостта в Кричим.

Каназирева призова хората да не заобикалят мерките.“Разчитаме на органите на реда да следят и контролират. Основното натоварване ще падне върху тях“, каза шефът на областния кризисен щаб.                           


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още