Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Затвориха заведението в Розино, след като деца се натровиха с дюнери

Общество

Затвориха заведението в Розино, след като деца се натровиха с дюнери

Затвориха заведението в Розино, след като деца се натровиха с дюнери - Tribune.bg
Снимка:

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Пловдив извършва проверки след сигнали за стомашно неразположение на деца в село Розино, община Карлово, съобщиха от пресцентъра на агенцията. По информация на родителите децата са консумирали храна от заведение за обществено хранене преди да постъпят в училище. След няколко часа 18 деца са се почувствали зле. 

Обектът е запечатан и се охранява от полицията.

20 деца се натровиха - яли дюнери в с. Розино

Децата са се натртовили и са били прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ в Карлово, съобщи управителят на здравното заведение д-р Обрейко Обрейков, цитиран в БТА. Няма опасност за живота им. Ще бъдат направени изследвания в Националния център по заразни и паразитни болести. Уведомена е Регионалната здравна инспекция в Пловдив.

Незабавно в обекта са изпратени екипи на ОДБХ-Пловдив, които са установили, че заведението има временна регистрация за преместваем обект, съгласно Закона за храните, за срок от една година. Удостоверението за регистрация не включва приготвяне на дюнер на място, какъвто децата са посочили, че са консумирали тази сутрин. Инспекторите на областната дирекция са установили, че в обекта се предлагат и други видове храни, приготвени на място, за които не е подадено уведомление. 

В хода на проверката не са установени налични готови храни, които да бъдат изследвани в лаборатория. Извършват се проверки на документите за постъпилите в обекта храни и суровини. 

Инспекторите са взели проби за лабораторен анализ от кухненски повърхности и натривки, в т.ч. от персонала – един готвач, който е и собственик на обекта. Извършват се проверки и при доставчици, зареждали заведението в последните дни, с цел пълна проследимост на храните.

След извършената проверка в обекта, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение заради неспазване на режима на работа, за който е получил разрешение. 

Инспекцията продължава до пълното изясняване на случая. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати