Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Затягат мерките в област Добрич

Общество

Затягат мерките в област Добрич

Затягат мерките в област Добрич - Tribune.bg
Снимка:

Новите правила ще бъдат валидни до 28 март

Пазари, панаири, изложения, събори, празнични и други обществени прояви на закрито от днес се забраняват в Добричка област, според издадената заповед от директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Светла Ангелова.

По-строгите мерки в епидемичната обстановка се предприемат заради увеличената заболеваемост от Covid-19 в региона, която по последни данни достига 222.9 заразени на 100 000 души, се посочва в разпореждането.

Новите правила ще бъдат валидни до 28 март. Задължително става носенето на защитна маска в открити и закрити обекти с обществено предназначение като изключение се прави при движение по улици, площади, в паркове и градини. Във всички заведения за хранене и развлечения се забранява живата музика и участието на диджеи.

От 15 март учениците от пети до дванадесети клас преминават към онлайн обучение като се преустановяват в присъствена среда и всички групови извънкласни занимания. Изключение от забраната се прави за две прояви за четвъртокласниците - за математическото състезание "Европейско кенгуру", което ще се състои на 18 март, и за Пролетното математическо състезание на 27 март, гласи заповедта на директора на РЗИ.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати